AKTIVITETER & UTFLYKTSTIPS

Vad finns att göra under din vistelse hos oss på Best Western Hotel Vrigstad? Vi kan bara säga – massor! I området och regionen runt hotellet finns ett brett utbud av olika aktiviteter och utflyktsmål för alla.
Dra på dig vandringskängorna och klättra genom Skurugata, paddla kanot på Vrigstad-åns glittrande vatten eller ta en härlig promenad i de mysiga omgivningarna innan frukost. Vi har en hel uppsättning aktiviteter att erbjuda och hoppas såklart att någon ska passa just dig och ditt sällskap.
Hos oss i Vrigstad finns en massa spännande aktiviteter att sysselsätta sig med både enskilt och i grupp. Vi skräddarsyr gärna er vistelse hos oss och önskar ni en aktivitet som vi inte har med i vårt utbud, så hör av er till oss så löser vi det. Vi samarbetar med flera aktörer som har ett brett utbud av aktiviteter att erbjuda.

Låt oss tipsa om allt du kan göra i närheten av Best Western Hotel Vrigstad! Nedan kan du läsa om alltifrån lekplatser, badplatser, kaféer, vandringsleder, konstmuséer & golf. Vi delar såklart med oss av våra bästa upplevelser och utflyktstips i Småland, allt för att sätta lite extra guldkant på din vistelse här hos oss.

DISCGOLF - NYHET!

I mysiga Tegnérparken som ligger precis utanför vårt hotell hittar ni Vrigstads sprillans nya discgolf-bana. En nybörjarvänlig 6-håls bana som passar perfekt som aktivitet under ditt besök hos oss.

 

Alla Best Western Rewards medlemmar spelar utan kostnad.

CYKLA GRAVEL I SMÅLAND - NYHET!

Hos oss börjar ditt småländska cykeläventyr! Sätt hjälmen på plats, hoppa upp på sadeln och låt miltals av magiska grusvägar ta dig ut på spännande äventyr bland de guldgröna skogarna, glittrande sjöarna och härliga guldkorn.

ETT DOPP I SJÖN

Upplev tjusningen av att njuta av naturen från en mysig badplats. En perfekt utflykt för hela familjen och en lugn och skön stund där du möter den fantastiska småländska naturen.

CYKLA

I Småland och området kring Vrigstad finns många fantastiska grusvägar att ta sig en cykeltur på. Ett perfekt sätt att uppleva Smålands fantastiska natur. Ta med dig picknick-korgen och dagen är fulländad. Läs mer om våra cykelpaket.

LEKPLATSER

Spring i benen, sandslott och gungor som får det att kittla i magen. Självklart finns det en massa härliga lekplatser som de minsta i familjen säkert kommer uppskatta.

GOLF

Är du golfentusiast precis som oss, så har du hittat helt rätt. I Småland finns flera golfbanor med varierande terräng och utmaningar. Vågar du testa swingen på semestern?

STORE MOSSE

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Dess imponerande vidder för tankarna till fjällvärlden och är en riktig upplevelse för alla som älskar att vandra och utforska naturens hemligheter. 

VANDALORUM

Vandalorum är ett konst- och designcenter med flera unika utställningar som presenterar framstående nutida formgivare och konstnärer, såväl svenska som internationella.

MÖBELRIKET     

I Möbelriket hittar du unik design och möbelhistoria med rötter i de småländska skogarna. Ett måste för alla konst- & inredningsintresserade. Kanske får du med dig en spännande möbel hem från semestern.

KOMSTAD KVARN

I Komstad kvarn kan det tyckas som att tiden stått stilla. Att ta en guidad tur här gör historien levande och man får vara med om mycket. Det är ett av traktens mest sevärda besöksmål.

HIGH CHAPARRAL

Bara en kort biltur från Värnamo hittar du nöjesparken High Chaparral där du reser tillbaka i tiden och får uppleva krutrök, tågrån, hjulångare, cowboys och häpnadsväckande shower.

TRÄSTADEN EKSJÖ

Upplev den unika trästaden Eksjö som bara ligger en kort bilfärd bort. En riktig idyll och unik kulturskatt och är en av Europas bäst bevarade trästäder.

SÄVSJÖ HÄRADSVÄG

Ta en tur på Sävsjö Häradsväg och upplev området mellan Vallsjö och Norra Ljunga. En  vacker vägsträcka på knappa 2 mil full av fantastisk historia.

BODA BORG

Boda Borg är ett fantastiskt äventyr för alla!  Tävla och utmana varandra eller bara upplev Boda Borg tillsammans. En underbar aktivitet för hela familjen.

KLEVA GRUVA

Kleva Gruva är en före detta koppar och nickelgruva, belägen i norra Småland, cirka 10 km öster om Vetlanda. Självklart finns möjligheten att testa på guldvaskning i samband med besöket!

FAMILJEBADET

Besök familjebadet i Sävsjö och lek och ha kul med hela familjen i det mysiga badhuset. Perfekt plats att besöka när vädret är lite mindre soligt och när vatten, plask och lek står på agendan.

ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Upplev Astrid Lindgrens Värld och res genom hennes berättelser. Besök miljöerna där Pippi, Emil och Ronja utspelade sig. En fantastisk upplevelse för stora som små.

GRÄNNA, VISINGSÖ & ANDRÉ MUSEET

Vid Vätterns sydöstra strand ligger Gränna, en idyll med vackra trähus och kullerstensgator. Besök ett polkagriskokeri och se hur den vitröda sötsaken blir till. Eller ta en sväng till Grenna Museum och upplev den berömda Andréexpeditionen. En perfekt dagsutflykt mitt i Småland!

CYKLA I FILMLANDSKAP

Upplev Småland på riktigt! Häng med på guidade cykelturer till Katthult, Bullerbyn och inspelningsplatser i Mariannelund med unika berättelser, lokala smakupplevelser och mycket glädje. Öppna turer varje vecka hela sommaren och bokningsbart för grupper vår, sommar och höst.

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.