HÅLLBARHET HELA VÄGEN

Meeting Småland Hotel Group har tagit ett strategi beslut gällande mötesplats Hotel Vrigstad. Nu ligger inte enbart fokus på närproducerad mat i vår ständiga utveckling för miljön. Konvertering från olja till bergvärme, installation av modernaste värmeåtervinningen och installation av en av Sveriges största solcellsanläggningar på ett hotell. Inom ramen för vårt hållbarhetsarbete arbetar vi med stort fokus även på de sociala hållbarhetsaspekterna, där just delar som att ge tillbaka till orten och regionen där vi verkar är en mycket viktig fråga för oss. För närvarande genomgår vi just nu en GreenKey-certifiering för hela verksamheten. Mer information om vår certifiering kommer att publiceras här inom en snar framtid. 

Vi gör en stor insats för miljön och vi hoppas att ni som gäster väljer en grönare anläggning. Det är vi stolta över för i slutändan blir vi alla vinnare!

LADDA DIN ELBIL

Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att ladda sin elbil under besöket hos oss. Det är ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete och i vår satsning på en hållbar framtid för oss och framtida generationer. Vi kan erbjuda våra gäster totalt fyra laddpunkter i anslutning till vår mötesplats, varav två av dessa tillhör Park & Charge. 

SOCIALT ANSVAR

I det cirkulära hållbarhetsarbetet som Best Western Hotel Vrigstad, Best Western Hotel Värnamo och Hotel Ullinge tillsammans bedriver är den sociala hållbarheten en viktig och prioriterad del. För oss är det mycket viktigt att ge tillbaka till orten och regionen där vi verkar och arbetar. Vi är därför stolta sponsorer av HV71, IFK Värnamo, Padel Arena Vrigstad, Vrigstads IF, Stensjöns IF, Sävsjö innebandyklubb & HA74.
ETT RIKT FÖRENINGSLIV DÄR BARN, UNGA OCH VUXNA TILLSAMMANS KAN UMGÅS OCH SKAPA GLÄDJE ÄR EN VIKTIG DEL FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID.
För oss inom Meeting Småland Hotel Group är vårt dreamteam av fantastiska medarbetare, som vi har runt om på våra mötesplatser, guld värda. De är vår allra viktigaste resurs och styrka. Därför blir det extra viktigt för oss att alla våra medarbetare mår bra och trivs hos oss på jobbet, men också har ett härligt liv utanför jobbets fyra väggar. Därför är vårt engagemang i föreningslivet så viktigt för oss. För om orten och regionen där vi verkar mår bra, så har också våra medarbetare och deras familjer en chans att ta del av den här härliga gemenskapen där rörelse, kamratskap, glädje och framtidstro kan fortsätta gro och frodas.

SOLCELLSANLÄGGNING PÅ BEST WESTERN HOTEL VRIGSTAD

Med hjälp av solens strålar och den solenergi som skapas drivs idag delar av mötesplatsen Best Western Hotel Vrigstad. Vår solcellsanläggning visar gäster, medarbetare och övriga intressenter en synlig lösning på hur ett hotell inte bara konsumerar utan också bidrar till att skapa förnybar energi. Satsningen är ett led i mötesplatsens affärsstrategi att skapa långsiktigt värde och bidra till en hållbar utveckling, både lokalt och globalt.
SOLCELLSANLÄGGNINGEN PÅ BEST WESTERN HOTEL VRIGSTAD ÄR EN VIKTIG DEL I VÅRT HÅLLBARHETSARBETE.
För oss inom Meeting Småland Hotel Group där Best Western Hotel Vrigstad ingår, är det viktigt att investera i hållbara lösningar, vilket för oss helt enkelt är ett sätt att framtidssäkra en lönsam verksamhet och på så sätt fortsätta vara en attraktiv mötesplats för våra kunder. Cirkulära resurser är ett prioriterat fokusområde för Meeting Småland Hotel Group och framöver kommer Hotel Vrigstad att fortsätta sin hållbarhetsresa genom ytterligare klimatsmarta investeringar. Med ett cirkulärt tänk ställer vi om våra verksamheter och formar effektiva kretslopp som ytterligare minimerar vår klimatpåverkan, minskar våra utsläpp och säkerställer ett smart nyttjande av våra resurser, vilket ligger helt i linje med vår vision om en mer hållbar framtid för oss, våra barn och framtida generationer.

TREETOOL UF & BEST WESTERN HOTEL VRIGSTAD

Cirkulära resurser är som nämnts tidigare, ett prioriterat fokusområde för vår hotellfamilj Meeting Småland Hotel Group och framöver kommer Hotel Vrigstad att fortsätta sin hållbarhetsresa genom ytterligare klimatsmarta investeringar, där samarbetet med Tree Tool UF och deras nyckelkort i trä, är ett naturligt steg i rätt riktning.

UF företaget strävar efter att bidra till ett fossilfritt samhälle. De anser att varje del i samhället som kan bytas ut, bör bytas ut mot ett miljövänligare alternativ.
Deras affärsfokus ligger därför på det cirkulära materialet trä, eftersom det är ett hållbart material med lite eller nästan ingen miljöpåverkan. Företaget har sitt säte i Småland, som ju dessutom är känt för sina stora skogar, vilket betyder att produkterna är närproducerade av unga lokala entreprenörer. Företaget säljer en spännande produkt som ligger helt rätt i tiden och som passar just vår hotellverksamhet klockrent.
Vill du veta mer om vår satsning på hållbara nyckelkort i trä som är producerade på plats i Småland, är du varmt välkommen att kontakta oss på info@hotelvrigstad.se.

GREEN KEY

För närvarande genomgår vi just nu en GreenKey-certifiering för hela verksamheten där våra systerhotell Best Western Hotel Värnamo och Hotel Ullinge också innefattas. Mer information om vår certifiering kommer att publiceras här inom en snar framtid. 
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.